Rakúšania neboli odolní proti efektívnym Slovákom

11.08.2011 Celý región

VIEDEŇ 11. augusta (WEBNOVINY) - Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v rakúskom Klagenfurte nad domácim výberom 2:1 (2:0).


Slováci si pripísali prvé víťazstvo nad Rakúskom
Weiss st.: Súper nepotrestal naše chyby


Ohlasy rakúskych médií na stredajší prípravný futbalový zápas Rakúsko - Slovensko (1:2) v Klagenfurte:

sport.orf.at: "Rakúskemu národnému tímu generálka na zápasy kvalifikácie ME s Nemeckom a Tureckom nevyšla. Proti osemfinalistovi majstrovstiev sveta začal veľmi dobre. Dva góly v polovici prvého polčasu znamenali prehru od vysoko efektívnych Slovákov."

Kurier: "Nešťastná prehra pre Rakúsko. Najmä Harnik a Alaba mali dobré šance, ale Slováci napokon vyhrali 2:1. Rozdiel bol v efektivite. Kým Rakúsko malo iba viacero dobrých šancí, Slováci svoje premenili. Dobrá hra Constantiniho jedenástky sa neprejavila vo výsledku."

Krone: "Rakúšania doplatili na nedostatky v ofenzíve a zlú koncovku. Po stúpajúcich výkonoch proti Nemecku a Lotyšsku sme utrpeli ďalší nezdar."

Der Standard: "Proti Slovensku bez pozitívneho výsledku."

Momenty zo zápasu:


Die Presse: "1:2 proti Slovensku: Nezaslúžená prehra. Rakúsky národný tím síce ukázal morálku, ale nebol dostatočne odolný. Nešlo síce o kvalifikačné body, ale mužstvo si chcelo v Klagenfurte nabiť dôveru pre nasledujúce boje. Slováci využili skúsenosti, ktoré získali na MS 2010."

Österreich: "Napriek dobrému výkonu chýbalo v závere jedenástke ÖFB šťastie. Víťazný gól Slovenska padol z ofsajdovej pozície."

Wiener Zeitung: "Didi Constantini musí mať zvláštnu karmu. Aj keď jeho tím hrá osviežujúci futbal, pravdepodobne pri mužstve pomaly končí. Stav 0:2 po prvom polčase bol pre rakúsky tím nešťastný."

Oefb.at: "Výsledok nezodpovedá priebehu hry."
 

Vyberte región